Author Topic: Snimanje ekrana Garmin GPS  (Read 1280 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline oklagija

  • Member
  • *****
  • Posts: 188
Snimanje ekrana Garmin GPS
« on: April 23, 2009, 05:57:32 AM »
Snimanje ekrana Garmin GPS uređaja na računar - alatka xImage

Ako ste vlasnik Garmin GPS uređaja verovatno često poželite da nešto što imate na ekranu uređaja snimite kao sličicu za kasnije. Meni to obično zatreba kada pravim kakvo uputstvo pa treba da pokažem kako to što objašnjavam stvarno i izgleda.

Garmin je obezbedio alatku xImage za preuzimanje slika sa GPS uređaja, kao i za stavljanje slika na uređaj. Može se prenositi izgled trenutnog ekrana ili sličice za orjentire koji se prikazuju na karti.

Program se vrlo jednostavno koristi. Prvo treba povezati GPS sa računarom, a onda pokrenuti program. xImage će ponuditi povezivanje sa uređajem (automatski će prepoznati povezan uređaj), a zatim sledi izbor da li želite da preuzmete sliku sa uređeja ili da je pošaljete na njega. Zatim birate da li želite da preuzmete sliku trenutnog ekrana ili ikone orjentira (ako izaberete orjentire imaćete spisak svih sličica koje se mogu preuzeti, tako da možete napraviti dodatni izbor).

Sledeće Å¡to podeÅ¡avate je direktorijum na disku računara u koji treba snimiti preuzete slike, i zatim pokrenete proceduru snimanja.  Slike će biti snimljene u bmp formatu.

Slanje slika na uređaj se izvodi na sličan način, samo obrnutim smerom.

Program podržava Garminove modele eTrex,  GPS, GPSMAP, StreetPilot, Quest i Quest 2.

xImage ne podržava Nuvi GPS-ove. Nuvi zato imaju posebnu opciju za snimanje ekrana (Settings / Display / turn screenshots on). Kada ovu opciju uključite, kratak pritisak na dugme za uključivanje će,umesto uobičajene opcije za podešavanje jačine zvuka, prikazati opciju za snimanje tekućeg ekrana. Slika će biti snimljena na Nuvi u jpg formatu. Sliku možete preuzeti sa uređaja kada ga povežete na računar kao USB disk.

download
« Last Edit: April 23, 2009, 05:59:48 AM by oklagija »